Bas Verboom

Musicus

"Het belangrijkste van de muziek staat niet in de noten."

Biografie

Bas Verboom (1975) begon zijn orgelstudie op 15-jarige leeftijd aan de Goudse Muziekschool bij Jaap Nieuwenhuyse. Aan het Rotterdams Conservatorium voor Muziek en Theater studeerde hij piano bij Anneke Noordzij, orgel bij Arie J. Keijzer en Aart Bergwerff, bij wie hij in 1999 afstudeerde. In 1998 studeerde hij aan de Sibelius Academy te Helsinki (Finland).

bas rood muziek

Na zijn studie heeft Bas een aantal jaren lesgegeven als muziekdocent in het voortgezet onderwijs.  In 2002 richtte hij zijn eigen bedrijf Educated Art op.

 

Naast het geven van orgel- en pianolessen ontvangt hij regelmatig opdrachten voor concerten en organiseert hij projecten op scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.

 

In de Hervormde Gemeente van Haastrecht is hij cantor/organist. Het fraaie Van Dam orgel uit 1847 wordt iedere zondag door hem bespeeld.

 

Zowel in binnen- als buitenland geeft hij concerten. In het kader van het Bachjaar 2000 verzorgde hij een Bachconcert in Rovaniemi in Finland maar ook in Engeland heeft hij verschillende orgels bespeeld.

 

Op projectbasis verleent hij muzikale ondersteuning bij koren en ensembles en is hij dirigent van zijn eigen projectkoor.

IMG_5079